Justin Friedman, Atılım Üniversitesi'nin 'Diplomasi Saati'ndeydi

ABD Büyükelçiliği'nin Siyasi İşler Müsteşarı Justin Friedman, 11 Aralık tarihinde Atılım Üniversitesi'nde "Türkiye-ABD İlişkileri: Daha Güçlü Bir Ortaklık İnşaası" konulu bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Hasan Ünal başkanlığında Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından yürütülen 'Diplomasi Saati'ne konuk olan Justin Friedman konuşmasında ABD dış politikasının beş ana temel üzerinde inşaa edildiğinin altını çizdi; demokrasi, insan hakları, ekonomik bağımsızlık, hukukun üstünlüğü ve iyi komşuluk ilişkileri. Türk-Amerikan ilişkilerinde artarak gelişen dostluğa ve işbirliğine vurgu yapan Justin Friedman, NATO'dan Balkanlara, Orta Doğu'dan Amerikalı firmaların Türkiye'de yaptığı yatırımlara uzanan geniş bir yelpazede Türk-Amerikan ilişkilerini ele aldı .

Üniversite'nin Kadriye Zaim Konferans Salonu'nunda yaklaşık 200 öğrenci ve akdemisyenin katılımı ile gerçekleştirilen etkileşimli konferansta, Justin Friedman'a sunumu sonrasında öğrencilerin sorularını cevapladı.
______________________

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=NsOphtg3g0s&list=UUGIcXRe6RDMC8ODhtWhHklQ
-------------------------------------