Simon Sweeney - Neoliberalizm ve Kamu Malları Konferansı

York Üniversitesi’nden Simon Sweeney, “bir tercihler siyaseti olarak” neoliberalizmin yükselişi sürecini özetleyen bir konuşma yapmak ve aynı zamanda York Üniversitesi’ndeki lisanüstü çalışma olanaklarını tanıtmak üzere İşletme Fakültesi’nin davetlisi olarak 6 Mart’ta üniversitemizde olacak. Sweeney, dünya genelinde neoliberal politikaların olumlu olduğu kadar olumsuz sonuçları da olduğu noktasından hareketle, neoliberalizmin toplumsal uyumun, kurumsal istikrarın ve gezegenin işleyişinin özünü teşkil eden kamusal malları üzerindeki etkilerini tartışacak. Sweeney’den, aynı zamanda, Avrupa Birliği girişiminin ve Avrupa’nın komşuluğundaki Türkiye ve benzeri ülkelerin bu süreçten nasıl etkilendiği.konusundaki görüşlerini de öğrenme fırsatımız olacak.

Yer: Cengiz Yenerim Konferans Salonu

Tarih: 6 Mart 2014