Girişimcilik Eğitim Serileri III Ali Sabancı Atılım'da

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Sabancı Atılım'daydı

Girişimcilik Eğitim Serileri başlığı altında iş dünyası ile akademiyi bir araya getirmeye devam ettiğimiz eğitimlerin III. dönem konuğu Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Sabancı oldu. Atılım Üniversitesi mensuplarının ilgi ve katılımının yüksek olduğu etkinlikte Sayın Ali Sabancı yeni nesil girişimciler, iş modelleri ve başarı girişimlerin ortak noktalarından bahsetti

Türkiye’de girişimciliğin gelişimi için, bu nosyonun küçük yaşlardan itibaren desteklenmesi gerektiğini “herkes her şeyi yapabilir” sözü ile açıklayarak başladığı konuşmasında bireylerin öncelikle işe, vizyonlarını genişletmekle başlamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sıralarında itibaren farklı din, dil, ırk ve görüşten insanlarla iletişim halinde olmanın ve yeni şeyler öğrenmesinin farklı bakış açıları kazanmanın bireyin kendi gelişimi için önemini konuşmanın başında vurguladı.

Sayın Sabancı konuşmasında her aklına gelen fikri hayata geçirmeyi girişkenlik olarak ifade ederken girişimciliği ise mevcut iş yaşantısında seçilen bir alternatif ve yararlı şeyleri insanlarla buluşturmak olarak tanımlamıştır.

Her akla geleni yapmak girişimcilik değildir bununla beraber hata yapmaktan korkarak da girişimci olunamayacağının altını çizmiştir. Büyük kitlelere hitap etmenin ve vaadlerinin yerine getirmenin başarılı girişimlerin olmazsa olmazları olduğunun altının çizdiği konuşmada ayrıca girişimci doğulmaz ama olunur prensibinin geçerli olduğu da belirtildi.

Bazı girişimcilerin altın kaşık ile doğsalar bile genel anlamda girişimciliğin genlerden bağımsız olarak geliştiğinin ve girişimci ekosistemi ile desteklenmesinin gerekliliğini konuşmasında vurgulamıştır.   Sermayeye erişimin önemli olduğu fakat günümüzde melek yatırımcılar ile bunun biraz daha kolaylaştığının  bu nednele önemli olanın itibar, topluma faydalı ürünler sunabilmek ve iz bırakabilmek olduğunu ayrıca ifade etmiştir.  Girişimcilikte illaki yeni bir ürün değil Pegasus Hava Yollar’ı örneğinde olduğu gibi süreçlerde yapılan yeniliklerin ve yeni iş modelleri oluşturmanın katma değer oluşturduğunu dinleyiciler ile paylaştığı konuşmasını iş hayatından güncel, bilinen örnekler vererek tamamlamıştır.