ISO TC 228 Tourism and Related Service Toplantısı Prof. Dr. İbrahim Birkan Başkanlığında Gerçekleşti:

Atılım Üniversitesi, İşletme Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İbrahim Birkan 18- 22 Mayıs 2015 tarihlerinde Güney Afrika’da gerçekleştirilen ISO TC 228 Tourism and Related Service toplantısında “Türkiye Turizmi ve İlgili Hizmetler” Teknik Komitesi Başkanlığını yapmıştır. Prof.Dr.İbrahim Birkan’ın başkanlığını yaptığı bu toplantıda çevreye duyarlı konaklama tesisleri’ne ilişkin bir uluslararası standart oluşturma konusunda Türkiye başkanlığında kurulmuş olan çalışma gurubunun yaptığı çalışmalar sunulmuş ve onaylanmıştır.

ISO TC 228, Turizmde uluslararası standartların oluşturulması konusunda çalışmalar yapan üst düzey bir uluslararası kuruluştur. Bu teknik komitenin çalışmaları kapsamında turizm alanında uygulanacak olan uluslararası standartlar ülke temsilcilerinin katılımı ile ve ISO’nun onayı ile hazırlanmaktadır.

Bu amaçla Türkiye’de kurulmuş olan “Turizm ve İlgili Hizmetler Ayna Komitesi” Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan katılan uzmanlar ve sektörden yöneticilerden oluşmaktadır. Söz konusu komite bu alanda yapılan çalışmaları aktif bir şekilde takip etmektedir.