Murat Ersoy Atılım'daydı

Girişimcilik Eğitim Serileri IV- Murat Ersoy Atılım'daydı:

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Girişimcilik Eğitim Serileri, iş dünyası ile akademiyi bir araya getirmeye devam ediyor. Serinin 08.11.2016 tarihinde gerçekleşen ilk etkinliğine Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Murat Ersoy konuk oldu. Özgeçmişi ile ilgili bilgilerle başlayan Ersoy daha sonra turizm sektöründeki başarılı girişimlerinin hikayesini öğrencilerle paylaştı. Girişimci yeni nesilin kendini özellikle ingilizce konusunda çok geliştirmeleri gerekliliğini vurgulayan Ersoy, globalleşen yatırımlarda ister girişimci ister yönetici olarak en önemli unsurun yabancı dil olduğunu vurguladı. Cesaret, atılganlık gibi konuların altını çizen Ersoy, çok genç yaşta başlayan iş hayatıyla ilgili tecrübelerinin bu başarıya önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı. Gelecekte özellikle bilişim sektöründe çok önemli gelişmeler yaşanacağını, gençlerin bu alanla ilgili eğitim almalarının kariyer hedefleri açısından çok yerinde olacağını; çünkü bu sektörlerde yetişmiş insan gücüne şiddetle ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sivil havacılık sektöründeki gelişmelere de değinen Ersoy, globalleşme ile birlikte rekabetin arttığını, artık başarının en önemli kriterinin fark yaratarak, hizmet kalitesini geliştirerek müşteri sadakatini sağlamak olduğunu belirtti. Sivil havacılık alanındaki yatırımlarının yurt dışında da artan bir oranda devam ettiğini vurgulayan Ersoy, birçok uluslararası havayolunun işbirliği yapmak istediğini belirterek en önemli sorunun yetişmiş personel olduğunu, çalışanlarını kendilerinin yetiştirdiklerini, pek çok alanda olduğu gibi turizm sektöründe de eğitimli personelin önem kazanacağını ifade etti. Seminer öğrenci ve öğretim üyelerinden gelen çok sayıda soruya Ersoy’un verdiği cevaplarla sona erdi.

Seminere katkılarından dolayı İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hasan Ünal ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.İbrahim Birkan tarafından Sayın Murat Ersoy’a teşekkür plaketi takdim edildi.